آب بندی استخر با ایزوگام ، موضوعی است که ما در این مطلب بررسی خواهیم کرد. تفاوت این روش با روشهای دیگر، ویژگیهای هر کدام و همچنین بسیاری موارد دیگر را میتوانید در این مطلب بخوانید. آب بندی استخر نسبت به دیگر سازهها متفاوت است؛ دلیل این امر نیز انبساط و انقباض حاصل از تغییرات دمای آب میباشد. آب بندی نه تنها از نشت آب جلوگیری خواهد کرد، از رشد جلبک و باکتری نیز می تواند جلوگیری نماید. امروزه اجرا عایقکاری استخر سیمانی با ۱۰ سال ضمانت، توسط روشهای جدیدتر نیز ارائه میشود که در ادامه بررسی میکنیم.
آب بندی استخر با ایزوگام
آب بندی استخر با ایزوگام، یکی از روشهای متداولی است که برای واترپروف کردن استخرها استفاده میشود. اگر استخر با ایزوگام آب بندی گردد، از نشت آب جلوگیری خواهد شد. البته از مواد دیگری نیز برای عایقکاری استخرها استفاده میشود که شامل موارد زیر میشود :
- عایق بندی استخر با مواد پلاستیک
- عایق کاری استخر با گیاهان
- عایق کاری استخر با قیر و ایزوگام
- پوشش دهی با خاک نفوذ ناپذیر
- عایق کاری با مصالح ساختمانی و بتنی
آب بندی استخر با ایزوگام چگونه انجام میشود؟
آب بندی استخر با ایزوگام، یکی از روشهایی است که برای واترپروف کردن ساختمانها و مخازن کاربرد دارد. لازم است بدانید، انعطاف پذیری و مقاومت ایزوگام بستگی به درجه پلیمر به کار رفته در آن دارد. برای آب بندی استخر با ایزوگام، لازم است ابتدا سطح مورد نظر، تمیز شود. برای این که امکان جدا شدن آن را پایین بیاوریم، بهتر است از یک روکش قیر به عنوان لایه اول استفاده شود.
آب بندی استخر با ایزوگام چه تفاوتی با دیگر روشهای عایقکاری دارد؟
آب بندی استخر با ایزوگام، به منظور جلوگیری نفوذ آب به دیوارهها و کف استخر انجام میشود. البته این روش، دارای معایبی نیز هست. از آنجایی که ایزوگام مقاومت کمی در برابر جریانهای متناوب سرما و گرما دارد، ممکن است با گذشت زمان دچار ترک شود. در این حالت اورلپهاي روي هم قرار گرفته شده از هم جدا شده و آب استخر با فشار هيدرو استاتيكي بالا وارد لايه پشتي ايزوگام ميشود . با وارد شدن آب به پشت ایزوگام، شاهد جدا شدن ایزوگام از سیمان خواهیم بود و در نتیجه عایقکاری به صورت کلی از بین می رود. به همین دلیل امروز به جای آب بندی استخر با ایزوگام، از روشهای جدیدتری استفاده میشود.
انواع روشهای آب بندی استخر شامل چه مواردی میشود؟
روشهای آب بندی استخر، شامل موارد متنوعی میشود. این روشها شامل کاشیکاری، رنگ، چسب، مواد نانو و … میشود.
عایقکاری با کاشی و تفاوت آن با آب بندی استخر با ایزوگام
کاشی کاری بیشتر برای استخرهای خصوصی اجرا می شود. آب بندی استخر با ایزوگام، نسبت با عایقکاری استخر سیمانی با کاشی، هزینه کمتری دارد. از جمله مزایای آب بندی با کاشی می توان به این موضوع اشاره کرد که تمیز کردن آن بسیار راحت تر است. همچنین زیبایی آن نیز به مراتب بیشتر می باشد.
عایقکاری با رنگ و تفاوت آن با آب بندی استخر با ایزوگام
یکی ارزانترین روشهای عایقکاری استخر سیمانی، استفاده از رنگ است. استفاده از رنگ جزء بهترین روشهای آب بندی استخر محسوب نمیشود و طول عمر کمتری نسبت به کاشیکاری دارد. در ادامه انواع رنگهایی را که برای عایقکاری استخر سیمانی مورد استفاده قرار میگیرد، معرفی خواهیم کرد.
۱. عایقکاری با رنگ پلیمر حاوی کلر
به جز آب بندی استخر با ایزوگام، از پلیمر نیز میتوان استفاده کرد. این عایق بندی همانطور که از نام آن پیداست، شامل نوعی پلیمر کلر دار است. این پلیمر شامل نوعی مواد نرم کننده و رنگدانههای خنثی می شود. رنگهای پلیمری دارای مقاومت شیمیایی عالی و چسبندگی عالی هستند. اجرا عایقکاری استخر سیمانی با ۱۰ سال ضمانت، توسط عایقکاری با رنگ پلیمر حاوی کلر امکان پذیر است.
۲. عایقکاری با رنگ پایه سیمانی
رنگ پایه سیمانی میتواند بهترین انتخاب برای پوشش استخرهای بتنی باشد.این رنگ از مواد سفید یا رنگی با مواد کاتالیزور ساخته شده است. اگر قیمت ایزوگام استخر برای شما مهم است، پیشنهاد میکنیم از این روش استفاده نمایید. زیرا این روش هزینه به نسبت کمتری نسبت به روشهای دیگر خواهد داشت.
۳. عایقکاری با رنگهای اکریلیک، پلی یورتان و اپوکسی
عایق بندی با اکرلیک، پلی یورتان و اپوکسی، چسبندگی بسیار بالایی دارد؛ اما دوام آنها چندان بالا نیست. عمر مفید رنگهای اکرلیک، ۵ تا ۱۰ سال است.
با این روش می توان به راحتی ترکهای کف و جداره های استخرها را پوشش داد.
عایقکاری با اندودکاری
اندودکاری یکی از سنتیترین روشهای عایقکاری استخر سیمانی است. در این روش ماسه و آب مخلوط شده و به صورت خمیر در میآید. این خمیر با هر شرایطی تطبیق پیدا کرده و همچنین در برابر نفوذ آب، مقاومت بالایی خواهد داشت. دلیل مقاومت بالای اندودکاری، پر شدن فضاهای خالی بین منافذ درشت خاک است. در واقع با پر شدن این فضاها، لایهای غیر قابل نفوذ تشکیل خواهد شد. عایقکاری با اندود کاری نیز جهت اجرا عایقکاری استخر سیمانی با ۱۰ سال ضمانت، توصیه میشود. این روش جزء بهترین روش آب بندی استخر محسوب میشود.
عایقکاری استخر با روش ژئوممبرین
این روش برای استخرهای کشاورزی و صنعتی مناسب میباشد. آب بندی استخر با ایزوگام برای این نوع استخرها اصلا توصیه نمیشود. برای استخرهای شنا از روش ژئوممبرین استفاده نمیشود. بسترسازی در این روش کاملا خاکی بوده و به همین دلیل بهصرفه میباشد.
این روش آب بندی برای استخر های کشاورزی مناسب است و نمی توان از ان به عنوان آب بندی استخرهای شنا استفاده کرد. از آن جا که بستر این آب بندی یک بستر کاملا خاکی و یا شفته آهک می باشد، دارای هزینه ی کم و به صرفه است و میتوان از آن به عنوان بستر مناسب آب بندی برای استخر های بزرگ پروش ماهی و یا مخازن آب کشاورزی استفاده کرد.
ورقه های ژئوممبرین با اندازه ها و ضخامت های مختلفی در بازار موجود اند که می توان بنا به مواد کاربرد هر استخری آن ها را انتخاب و از آن ها استفاده نمود. یکی از مشکلات وارد شده برای این روش این است که در شیب های تند نود درجه ای نمی توان از ان ها استفاده کرد. همچنین ترمیم ناپذیری، بستر سازی و جلبک زدن از ویژگی های آن ها میباشد .
عایقکاری استخر با مواد نانو
چسب نانو نیز یکی از موارد دیگری است که برای عایقکاری استخر مورد استفاده قرار میگیرد. چسب نانو، در برابر سرما، گرما و آتش مقاوم میباشد. نکتهای که در هنگام استفاده از چسب نانو وجود دارد، پاکسازی استخر از هر گونه رسوبات و جلبکها است. جالب است بدانید استفاده از چسب، در سونا، جکوزی و سرویسهای بهداشتی نیز امکان پذیر است. مواد نانو نیز جزء بهترین روش آب بندی استخر محسوب میشوند.
خلاصه مطلب
ما در این مطلب انواع روشهای آب بندی استخر، آب بندی استخر با ایزوگام و بهترین نوع اجرا عایقکاری استخر سیمانی با ۱۰ سال ضمانت را بررسی کردیم. خوارزم سازه بهترین روش آب بندی استخر را با بهره گیری از جدیدترین متدها ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با ما تماس بگیرید.
مطالب مرتبط
آب بندی استخر با ایزوگام