به سقف پیش ساخته این که تشابه زیای به سقف تیرچه بلوک داشته و از تیرچه فولادی با جان باز در ترکیباتش استفاده می شود، سقف کرومیت می گویند. در این نوع سقف ها معایب سقف تیرچه بلوک نظیر نیاز آن به شمع بندی به طور کلی از بین رفته است و از این طریق سقف کرومیت فضای کمتری را اشغال نموده و دست و پاگیر نخواهد بود. این سقف به دلیل اینکه قادر است وزن خود را همراه با تمامی متعلقاتش تحمل نماید نیازی به شمع بندی ندارد. در صورتی که طول تیرچه کرومیت زیاد باشد آن را می برند و سپس در محلی که نصب می گردد، تقویت می نمایند.
سقف کرومیت استحکام و یکپارچگی بالایی داشته و در مقایسه با سقف های انواع دیگر مزیت های بیشتری دارد. از این سقف در سازه های مختلف استفاده می شود. اساس و بنای ساخت سقف های کرومیت، تیرچه کرومیت است. یکی از مزیت های این تیرچه این است که می توان چندین سقف را توسط آن به صورت همزمان پیاده سازی نمود و بتن ریزی کرد. در نتیجه استفاده از تیرچه کرومیت برای اجرای سقف ها مقرون به صرفه می باشد. این نوع از تیرچه ها به علت طراحی به صورت ایستاده، نیازی به شمع بندی در زیر سقف نخواهند داشت.
تیرچه های کرومیت می توانند وزن بتن و قالب ها را تحمل نموده و بعد از انجام عملیات بتن ریزی، به علت ایجاد یکپارچگی بین تیرچه های فولادی و بتن تمامی بارهای وارده بر سقف توسط این تیرچه ها قابل تحمل می باشد.
ویژگی های تیرچه کرومیت چیست؟
- فولاد استفاده شده در ساخت این سقف ها باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
- میلگردهای فولادی باید علاوه بر اینکه حالت ارتجاعی کافی دارند، جوش پذیر بوده و به سادگی شکل بگیرند. این قطعات در مرحله گسیختگی باید حداقل مجاز تغییر طول نسبی را دارا باشند. میلگرد های این قسمت را می توان از نوع ساده یا آج دار انتخاب نمود. جنس میلگرد ها باید از فولاد نرم و یا نیمه سخت انتخاب شود. قطعات دیگری چون ورق ها و نبشی ها نیز باید از جنس فولاد ساختمانی با قابلیت جوش پذیری بوده و به سادگی شکل بگیرند.
- فولاد استفاده شده در ساخت تیرچه های کرومیت باید مطابق با استاندارد ملی شماره 1600 باشد.
- در قسمت میلگردهای افت و حرارت بهتر است از فولاد سخت نیز استفاده نمود.
- برای قسمت فولاد کلاف عرضی باید از فولاد نوع نرم و یا نیمه سخت استفاده کرد زیرا نیاز است که امکان جوشکاری در آن ها فراهم باشد. جنس بلوک های باید از سفال یا بتن یا هر نوع مصالح سبک دیگری انتخاب شود و مواد تشکیل دهنده بلوک ها نباید اثر مخربی بر روی بتن و فولاد بگذارد.
تیرچه فولادی با جان باز
اجرای این تیرچه ها به شکل خرپای ویژه دو سر می باشد و به این تیرچه ها به علت اینکه قبل از استفاده در محل در کارخانه به تولید رسیده اند، پیش ساخته می گویند. بارگذاری تیرچه فولادی با جان باز در دو مرحله قبل و بعد از بتن گذاری صورت می گیرد. این تیرچه از بال تحتانی، اعضای قطری و بال فوقانی تشکیل شده است.
ساختار کلی بال تحتانی از تسمه بوده و این قسمت عضو کششی خرپا به شمار می آید و قادر است تمامی بارهای وارده را تحمل کند.
اعضای قطری متشکل از میلگرد می باشند و به عنوان عضو مورب خرپا عملکرد داشته و قادر می باشند با استفاده از اعضای کششی و فشاری، ایستایی لازم برای تحمل بارها را تامین نمایند. بال فوقانی متشکل از نبشی، تسمه و ناودانی بوده و در داخل بتن پوششی قرار می گیرد.
انواع سقف های کرومیت
سقف تیرچه بلوک کرومیت
سادگی و سرعت عمل اجرایی این سقف در مقایسه با سایر سقف های تیرچه بلوک معمولی بالاتر بوده و نیازی به شمع بندی برای اجرای آن ها نمی باشد.
سقف پلیمر کرومیت
استفاده از سقف پلیمر کرومیت موجب میگردد وزن سقف کاهش چشمگیری یابد. مصالح پایه استفاده شده در این نوع سقف ها بلوک پلی استایرن می باشد. این سقف ها میزان تیرچه مصرفی و فولاد را کاهش داده و این امر به دلیل گچکاری ساده زیر سقف می باشد. به علت وزن پایین این سقف سرعت عمل اجرای آن بالاتر است.
سقف کامپوزیت کرومیت
کامپوزیت ها نیز مانند پلیمر ها می توانند در صورت استفاده در سقف، وزن آن ها را کاهش داده و سرعت اجرایی را افزایش دهند. در این سقف ها به جای استفاده از تیرآهن ساده یا لانه زنبوری از تیرچه های فولادی با جان باز استفاده شده است و روی این قسمت را با دال بتنی پوشانده اند. از این طریق جان تیرچه ها توسط بتن احاطه گشته و لابلای تیرچه ها با قالب های موقت پر گشته است. این قالب ها پس از بتن ریزی برداشته خواهند شد.
این سقف علاوه بر اینکه وزن کمتری دارد، میزان مصرف تیرچه در آن نیز بسیار پایین است. اجرای سقف کامپوزیت پلیمر راحت بوده و دسترسی به آن آسان است. در صورت اجرای این سقف در دهانه های بلند، هزینه های تمام شده آن به شدت کاهش خواهند یافت.
ویژگی های ظاهری تیرچه کرومیت (فلزی)
- تیرچه ها نباید فاصله ای بیشتر از 75 سانتی متر از هم داشته باشند.
- عرض بال تحتانی تیرچه ها نباید از 10 سانتی متر کمتر بوده و یا کمتر از دو هفتم ضخامت سقف باشد.
- برای قسمت های درون بتن نباید رنگ اعمال کرد.
- نبشی ها و ورق نباید کمتر از 3 میلیمتر ضخامت داشته باشند.
مهم ترین مزیت تیرچه کرومیت
مهم ترین مزیت تیرچه کرومیت هزینه کمتر تمام شده آن در مقایسه با تیرچه پاشنه بتنی می باشد. لازم به ذکر است که با وجود گران تر بودن تیرچه کرومیت نسبت به پاشنه بتنی، به علت فاصله ی بیشتر این تیرچه ها از هم و استفاده تعداد کمتری از آن ها و پوشش دهی بالای بتن در تیرچه کرومیت، هزینه کل تمام شده سقف میزان کمتری بوده و ارزان تر بودن و اجرای سریع از ویژگی های بارز این تیرچه ها محسوب می گردد.
علاوه بر این مورد، وزن کمتر سازه ی متشکل از تیرچه کرومیت نیز جزء مزایای مهم این قطعه به شمار می آید. سقف های کرومیت را می توان به صورت همزمان بتن ریزی نمود و این مورد هزینه حمل و نقل را نیز کاهش می دهد. برای اطلاع از اینکه ویژگی های تیرچه کرومیت چیست از بهترین کارخانه فروش تیرچه کرومیت سوالات خود را بپرسید. خوارزم سازه گروه تولیدی محصولات ساختمانی می باشد که تمامی قطعات خود را با رعایت استانداردهای ساخت و ساز به تولید می رساند.
ویژگی های تیرچه کرومیت برای نصب چیست؟
- قبل از نصب تیرچه های کرومیت باید آن ها را مورد بررسی قرار داده و بی عیب بودنشان را تایید نمود. در صورت بلند بودن طول تیرچه کرومیت باید آن ها را بریده و سپس در محل مورد نظر برای نصب، تقویت نمود. برای اطلاع دقیق از طول تیرچه کرومیت می توانید با شماره تماس کارشناسان خوارزم سازه در ارتباط باشید و تمامی مشخصات مورد نیاز خود را جویا شوید.
- بال زیرین تیرچه ها برای ساخت یک سازه بتنی باید روی قالب فلزی یا چوبی قرار گیرد.
- در زمان بتن ریزی در تیرچه های فولادی، فضاهای بین تیرچه ها نیز پر شده و مقاومت برشی تیرچه از این طریق افزایش می یابد.
- پر شدن کامل تیرچه ها از بتن، لرزش سقف را کاهش می دهد.
- در هنگام بتن ریزی باید ویبره اعمال گردد تا بتن بتواند به تمامی قسمت ها نفوذ داشته و فضاهای خالی را پر نماید.
- جداره ی بلوک های سفالی باید در ضخامت 8/0 سانتی متر و بدون ترک خوردگی باشند.
مزایای سقف کرومیت
اجرای سریع و سادگی کار
سقف های کرومیت در مقایسه با سایر سقف هایی که با تیرچه به تولید می رسند سریع تر انجام شده و در صورت اتمام مرحله بتن ریزی به سادگی می توان به سایر عملیات ساخت و ساز ادامه داده و هیچ مانعی برای بارگذاری های سبک نخواهیم داشت.
دستیابی به بهترین مقاومت
سقف کرومیت با تغییر شکل مواجه شده و از این طریق می تواند به مقاومت نهایی خود دست پیدا کند. از این طریق می توان سقفی ایمن و مستحکم داشت.
کاهش تنش های بتن
به علت ایستاده بودن تیرچه های کرومیت، این محصولات می توانند وزن بتن خیس را نیز متحمل شوند. در این صورت تنش بتن به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت.
کاهش وزن نهایی سقف
با توجه به مصرف کمتر بتن در این تیرچه ها در مقایسه با تیرچه بلوک معمولی، وزن این سقف ها کمتر از انواع مشابه خواهد بود. برای استعلامه مشخصات و طول تیرچه کرومیت با خوارزم سازه، فروش بدون واسطه، تماس بگیرید.
عدم نیاز به شمع بندی
تحمل وزن بتن خیس و بلوک و … در سقف های کرومیت توسط تیرچه کرومیت ممکن بوده و به همین دلیل است که این سیستم به شمع بندی نیاز نداشته و مقاومت و استحکام بالایی دارد.
ساختار یکپارچه اسکلت و سقف
با توجه به اینکه تیرچه های کرومیت به اسکلت جوش داده می شوند، بعد از اتمام عملیات بتن ریزی، سقف و اسکلت به صورت یکپارچه خواهند شد.
اجرای همزمان سقف ها
در ساختمان های با تعداد طبقات بالا و یا ساختمان هایی که زیر بنای کمی دارند، اجرای سقف کرومیت اقتصادی تر می باشد. زیرا این سقف های نیازی به شمع بندی نداشته و می توان به صورت همزمان برای چند سقف بتن ریزی کرد.
اجرای سقف با باربری ویژه و دهانه خاص
در سیستم سقف های کرومیت می توان سقف را با بارهای سنگین و در دهانه های بلند اجرا نمود. و این مورد مزیتی برای سقف های کرومیت محسوب می شود.
به منظور استعلام اینکه ویژگی های تیرچه کرومیت چیست؟ طول تیرچه کرومیت چقدر است؟ کاربردهای این محصول چیست؟ و هر سوال دیگر می توانید با شماره تماس 09308424173 در ارتباط بوده و به پاسخ تمام سوالات خود برسید. و در نهایت از مجموعه تولیدی خوارزم سازه با بهترین قیمت قطعات مورد نیاز خود را خریداری نمایید.