سقف هایی که در آن ها تیرچه های کرومیت به کار می رود، سقف کرومیت نامیده می شوند. روش اجرای این سقف ها مشابه سقف تیرچه بلوک می باشد. یکی از اساسی ترین مزیت سقف های کرومیت، حذف شمع ها در آن هاست. حذف شمع موجب میگردد سرعت اجرای سقف افزایش یافته و امکان اجری سقف ها به صورت همزمان ایجاد گردد. به بیان دیگر سقف های کرومیت همان سقف های تیرچه بلوک با تیرچه فلزی با جان باز می باشند. در این مقاله می خواهیم بدانیم که بهترین تیرچه کرومیت کدام است؟ مزایا و معایب تیرچه کرومیت چیست؟ این تیرچه چه کاربردهایی دارد؟
گروه تولیدی خوارزم سازه با فروش بدون واسطه توانسته است بهترین قیمت را برای تیرچه های کرومیت تعیین نماید و شما در صورت نیاز به خرید تیرچه کرومیت کافیست با شماره تماس کارشناسان فروش این مجموعه در ارتباط باشید.
بهترین تیرچه کرومیت کدام است؟
تیرچه های کرومیت شباهت بسیاری در ظاهر با تیرچه های فندوله ای دارند. تنها تفاوت آن ها در این است که به جای میلگردهای تحتانی در این تیرچه ها ورق فولادی و بجای میلگرد فوقانی، پروفیل نبشی تعبیه شده است.
تیرچه های کرومیت خیز اندکی به سمت بالا داشته و نیازی به استفاده از جک در قسمت زیرین سقف برای بتن ریزی نمی باشد. این تیرچه ها می توانند وزن وارده به سقف را در حین بتن ریزی تحمل نموده و قبل از رسیدن بتن به مقاومت اولیه خود، آن را ساپورت می نماید. سرعت نصب این نوع تیرچه ها بالا بوده و این امر به دلیل وزن پایین آن ها و اجرا و پیاده سازی راحتشان می باشد.
اجزای سقف کرومیت
تیرچه فولادی با جان باز : این تیرچه جزئی پیش ساخته می باشد و در دو مرحله که یکی زمان اجرا بوده و دیگری بعد از گرفتن بتن می باشد مورد بارگذاری قرار می گیرد.
بلوک : این قطعه سقف کرومیت را پر می کند و در سه نوع سیمانی و سفالی و پلی استایرن به تولید می رسد.
میلگرد افت و حرارت : از این میلگردها برای مقاومت در برابر تنش های تغییر درجه حرارت استفاده می شود. نصب این میلگردها در جهت عمود بر تیرچه بوده و در قسمت بالای سقف انجام می شود.
کلاف عرضی : استفاده از این قطعه در سقف کرومیت الزامی می باشد. عرض کلاف 10 سانتی متر بوده و حداقل از دو میلگرد به قطر 12 میلی متر تشکیل شده است.
بتن پوششی : این قسمت بعد از قرار دادن تیرچه ها و بلوک ها اجرا می گردد.
بهترین تیرچه کرومیت برای استفاده در سقف کرومیت کدام است؟
این تیرچه یکی از مهم ترین اجزا در ساخت سقف کرومیت می باشد و قطعه ای پیش ساخته به شمار می آید. در این تیرچه در قسمت بال زیرین از یک ورق فولادی 4 میل و در قسمت بال رویی نیز از نبشی استفاده شده است. ساختار مذکور امکان عدم استفاده از شمع بندی را میسر ساخته و قابلیت اجرای چند سقف به صورت همزمان را ایجاد نموده است. اگر میخواهید بدانید بهترین تیرچه کرومیت کدام است؟ باید بگوییم تیرچه ی کرومیتی که پیاده سازی آن با سرعت بالاتری انجام شود و متریال بهتری در ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته باشد بهترین تیرچه کرومیت می باشد.
انواع سقف کرومیت
تقسیم سقف های کرومیت بر اساس ساختارشان در چند دسته می باشد:
سقف تیرچه بلوک کرومیت
این سقف سرعت اجرایی بسیار بالایی داشته و در مقایسه با سقف هایی که از تیرچه بلوک معمولی ساخته می شوند قابلیت عدم استفاده از شمع بندی برایش ایجاد گشته است.
سقف پلیمر کرومیت
برای کاهش وزن سقف های کرومیت از متریال پلیمری در آن ها استفاده می شود و مشکل وزن بالای آن ها از این طریق حل می گردد. مصالحی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند برای مثال بلوک های پلی استایرن بوده و این موارد علاوه بر اینکه مصرف تیرچه و فولاد را در سازه می کاهند می توانند اعمال گچ و خاک را در سقف ساده تر سازند. سرعت اجرای این سازه ها بسیار بالاست.
سقف کامپوزیت کرومیت
نمونه دیگر مصالحی که برای کاهش وزن سقف های تیرچه کرومیت مورد استفاده قرار می گیرند کامپوزیت ها هستند. در سیستم این سازه به جای بهره برداری از تیر آهن ساده از تیرچه هایی فولادی با جان باز استفاده می نمایند، روی این تیرچه ها با دال بتنی پوشش دهی می شود و تمام جان تیرچه ها توسط بتن احاطه می گردد. لابلای تیرچه ها با قالب های موقت پر شده است و این قالب ها پس از بتن ریزی برداشته می شوند. این سقف ها وزن کمی داشته و میزان مصرف تیرچه در آن ها کاهش می یابد. در این مورد می توان سقف هایی با دهانه ی بلند را با کاهش هزینه در اجرای آن ها تولید نمود.
بهترین تیرچه کرومیت را از فروش بدون واسطه خوارزم سازه درخواست کنید و با بهترین قیمت روز و عمده این محصولات خرید خود را انجام دهید.
مراحل اجرای سقف کرومیت
- نصب تیرچه ها در دهانه ها
- پر کردن فضای بین تیرچه ها
- مش بندی
- بتن ریزی
سقف های تیرچه کرومیت در ابتدا نیاز به تکمیل شدن مراحل نصب ستون ها و تیرهای اصلی داشته و در پایان جوشکاری این قطعات روی سقف طبقاتی که مد نظر می باشد انتقال می یابند.
فاصله ای که برای نصب تیرچه کرومیت در نظر گرفته شده است 70 سانتی متر و داخل دهانه ها می باشد. نبشی بالای تیرچه کرومیت در یک تراز با تیرهای فولادی سقف قرار گرفته و ورق های پایینی تیرچه کرومیت با استفاده از جوش به تیر اصلی اتصال می یابند. بعد از اینکه نصب بلوک ها به پایان رسید، آرماتورهای حرارتی و کلاف عرضی و … با پیروی از نقشه هایی که توسط مهندسین محاسب ارائه شده اند ، اجرا می شوند. در نهایت سقف آماده بتن ریزی می باشد. در هنگام انجام عملیات بتن ریزی، نباید بتن در یک نقطه تخلیه گردد و امکان فروریختن آن وجود داشته باشد.
استفاده از تیرچه سقف کرومیت در یک سازه بتنی
غالبا توصیه می شود تیرچه کرومیت در سازه های بتنی استفاده نشود، زیرا همگونی مصالح تیرچه های کرومیت با سازه های بتنی کم بوده و در صورتی که اتصال تیرچه با میلگردهای تیرهای بتنی ایجاد شود مشکلاتی در اجرا خواهیم داشت.
نکاتی که باید در صورت استفاده از تیرچه کرومیت به آن توجه نمود
- باید در ابتدای کار تاییدیه استفاده از این تیرچه ها با هماهنگی مهندس ناظر و مهندس محاسب گرفته شود.
- در هنگام نصب تیرچه ها باید اتصال جوشی میلگرد ادکا به صورتی اجرا شود که بتواند اتصال تیر و تیرچه را به صورت کامل برقرار نماید.
مزایای سقف تیرچه کرومیت
- با وجود هزینه اولیه بالایی که دارد در نهایت هزینه کلی کاهش می یابد.
- نیازی به شمع بندی و جک وجود نداشته و این موضوع به دلیل ساختاریست که این سازه دارد.
- اجرا و پیاده سازی تاسیسات برقی و مکانیکی سقف های تیرچه کرومیت به دلیل فضای مناسبی که در میان تیرچه ها وجود دارد، بسیار ساده است.
- می توان سقف هایی با دهانه بلندتر اجرا نمود.
- عدم ایجاد ترک به علت عدم وارد شدن وزن سقف بالایی بر سقف قبلی و قدیمی
- تعداد تیرچه هایی که برای اجرای سقف مورد نیاز بود کاهش یافته است.
- در این مدل سقف ها هزینه تمام شده سقف در مقابل سایر روش های ساخت سقف کاهش یافته است.
- سرعت اجرای سقف کرومیت به دلیل وزن کم و پیش ساخته بودن آن در مقایسه با سایر سقف ها بیشتر است.
- امکان بتن ریزی چند سقف به صورت همزمان بدون شمع وجود دارد.
- وزن این سقف ها در مقایسه با سقف های تیرچه بتنی بسیار کمتر است.
- سازه ی مذکور به دلیل جوش تیرچه به اسکلت استحکام بیشتری داشته و یکپارچه است.
معایب سقف تیرچه کرومیت
- نیاز به تخصص و تجربه بالا جهت اجرای این سقف ها
- لزوم رعایت استانداردهای ساخت و ساز و کنترل کیفیت در روند ساخت تیرچه ها
- در صورت عدم گچ کاری مناسب امکان اینکه تیرچه و اثرات آن بعد از گذشت زمان از زیر سقف خود را نشان دهد، وجود دارد.
مشخصات مکانیکی سقف تیرچه کرومیت
فولادی که در روند ساخت این تیرچه ها مورد استفاده قرار می گیرد باید مشخصات زیر را داشته باشد:
- این میلگردهای فولادی باید قابلیت ارتجاعی داشته و جوش پذیر و شکل پذیر باشند. بعلاوه حداقل مجاز تغییر طول نسبی در مرحله ای که از هم گسیختگی وجود دارد در آن ها وجود داشته باشد. می توان میلگردهای مذکور را از نوع ساده یا آج دار انتخاب نمود. سایر قطعات استفاده شده مثل نبشی ها و ناودانی ها و … نیز باید از نوع فولاد ساختمانی ای باشند که قابلیت شکل پذیری داشته و بتواند به صورت مناسب جوشکاری شود.
- فولادی که ذکر شد و در تولید تیرچه ها مورد استفاده قرار می گیرد، باید مطابق با استاندارد ملی 1600 ایران باشد.
- کلاف عرضی استفاده شده در این سازه باید از جنس فولاد سخت بوده و امکان جوشکاری تیرچه ها در میلگردهای افت حرارت از این طریق فراهم گردد.
- بلوک های استفاده شده باید از مصالح اولیه ای چون سفال یا بتن و یا مصالح سبک تری به تولید رسیده باشند و مواد تشکیل دهنده این بلوک ها نباید بتواند اثرات شیمیایی مخرب بر روی بتن و فولاد بر جای بگذارد.
جمع بندی
در این مقاله سعی نمودیم شما را به صورت ساده با سقف های تیرچه کرومیت آشنا نموده و مزایا و معایب آن ها را بررسی کنیم. تیرچه های کرومیت از بابت اینکه نیازی به شمع بندی ندارند و سرعت عمل اجرایی بالایی را شامل می شوند محبوب تر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.