ماسه بادی به ماسه ای گفته می شود که در نزدیکی سواحل و یا دره های رودخانه ها تشکیل می گردد. در حقیقت می توان گفت ماسه بادی در اثر حرکت دهی که به واسطه باد انجام می گیرد، به وجود می آید. همچنین در اثر تجزیه کانی های مقاومی همچون کوارتز شن ها و ماسه ها ایجاد می شوند. برای ساختن انواع ملاتها، بتن، آجر ماسه آهكی و … می توان از ماسه استفاده کرد. شرکت خوارزم سازه نماینده خرید و فروش مستقیم مصالح ساختمانی به قیمت روز کارخانه و همچنین کیفیت عالی در تهران می باشد و نیز توسط وبسایت خود امکان خرید آنلاین در تمام مناطق کشور و همچنین شرایط خرید آسان را برای شما مصرف کنندگان گرامی فراهم آورده است.
ماسه بادی در ساختمان سازی
در ساختمان سازی نیز به دانه هایی که قطری در حدود ۲ الی ۰/۰۶ میلی متر دارند ماسه می گویند. ماسه ها را می توان بر پایه منابعی که از طریق آن ها به دست آمده اند به چند دسته تقسيم کرد. ماسه بادی یکی از این دسته ها می باشد. ماسه بادی شامل دانه های بسيار ريزی است که می توان در كويرها، سواحل درياها و حتی در حاشيه های بعضی از رودها یافت. شاید در ابتدا اینطور به نظر برسد که ماسه های بادی به جهت داشتن مقاومت بالا بسیار پرکاربرد هستند اما به این دلیل کا دانه های آن ریز می باشد، مصرف زیادی ندارد و به همین خاطر نمی توان از آن برای ساخت بتن استفاده کرد.
انتقال شن و ماسه به وسیله باد
در حقیقت می توان گفت که چند نیروی اصلی به منظور جابه جا شدن ذرات شن و ماسه دخیل می باشند.
۱) یکی از این نیروها، نیروی جاذبه می باشد که باعث نگهداشتن ذرات روی سطح می شود.
۲) نیروی دوم نیروی کششی باد می باشد که باعث می شود ذرات در جهت وزش باد جا به جا شوند. باد برای بلند کردن ذرات از نیروی بالا برنده ایی استفاده می کند. ذرات شن و ماسه قبل از بلند شدن از سطح زمین ابتدا در جای خود دچار لرزش می شوند و سپس حرکت می کنند و به سمت بالا می روند.
۳) این حرکت ها در نهایت باعث ساییده شدن ذرات شنی می شوند.
نیاز به یک توده باد مناسب به منظور اینکه دره ها توسعه پیدا کنند و همچنین ذخیره های ماسه به شکل انبوه و داشتن فاصله مناسب با ساحل از عوامل مهم شکل گیری می باشد. تولید شدن ماسه های بادی به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله اینکه رسوبات باید در دسترس باشند، سرعت مناسب باد و جهت درست آن، پوشش های گیاهی موجود در منطقه چقدر می باشد و این عوامل در اندازه ماسه ها تاثیرگذار می باشند. در مجموع ماسه های بادی می توانند به شکل مستقیم از رسوبات ساحلی تولید شوند و یا در اثر عوامل ثانویه ساخته شوند.
نیرو های انتقالی
زمانی که ذرات شن و ماسه از جای اصلی خود بلند می شوند، مکان فرو آمدن آن ها در یک سطح پایین تر از مکان قبلی قرار می گیرد.
● اندازه
● شکل
● تراکم دانه های شن
عواملی هستند که موجب تاثیر گذاشتن روی سرعت و فاصله ی جا به جایی ذرات می شوند. بیشترین میزان سرعت باد جهت اینکه شن ها را حرکت بدهد، “۱۰ کیلومتر” در ساعت می باشد.
وزن شن و ماسه ها هر چه بیشتر باشد، موجب می گردد تا آن ها بیشتر در معرض برخورد با سطوح قرار بگیرند و در نتیجه فشار ایجاد شده باعث می شود که برش بخورند. اگر ذرات سبک باشند به وسیله نیروی باد وارد هوا می شوند اما شیوه حرکت کردن و تراکم آن ها به عوامل ذاتی و محیطی بستگی دارد. درصورتی که رطوبت ذرات شن و ماسه را درگیر کند باعث افزایش وزن می شوند و در نهایت کمتر وارد هوا می شوند.
کیفیت ماسه بادی
پس از انتقال یافتن ماسه ها به قسمت های پایین تر، این امر باعث جمع شدن رسوبات ریز ماسه های بادی در حاشیه های ساحل می شوند. در اینجا ۲ حالت برای ذرات شن و ماسه رخ می دهد:
۱) به واسطه هوا انتقال پیدا کنند.
۲) با آب شسته می شوند و در حاشیه های سواحل جمع می گردند. امااین نکته را در نظر داشته باشید که “نقش پوشش گیاهی منطقه” به منظور جمع شدن ماسه بادی بسیار زیاد می باشد.
کاربرد ماسه بادی
به عنوان مهم ترین مصالح ساختمانی ماسه را می توان نام برد چرا که کاربرد بسیاری در این صنعت دارد. همچنین می توان ماسه را با دیگر مصالح همچون آهک ترکیب کرد و یک نوع ماده مقاوم تولید کرد که می توان برای پی سازه و آجر چینی استفاده کرد. تفاوت ماسه های عادی با ماسه بادی در این می باشد که اندازه ماسه های بادی ریزتر است و می توانند آن ها را به منظور ساختن ملات ها به کار ببرند.
اندازه ماسه های بادی بسیار ریز می باشد. از نظر ظاهری ماسه بادی بسیار به ماسه های کنار رودخانه ای شباهت دارد و ویژگی های مهم ماسه را شامل می شود. اما نسبت به ماسه های رودخانه ای اندازه ای کمتر دارند و حالت چسبندگی توده های آن نسبت به ماسه های عادی بیشتر می باشد. در کشور ما این نوع ماسه ها را می توان در کویر ها که در واقع همان تپه های ماسه ای هستند که به “تلماسه” شهرت دارند، یافت. کاربرد این نوع از ماسه ها استفاده برای نصب کردن کاشی و سرامیک و همچنین درز گیری است. علت آن نیز این است که اندازه ریزتری دارند و در سطوح با مقطع کم به راحتی جای می گیرند.
کاربرد های جانبی ماسه
به جهت محافظت از لوله های تاسیساتی در صنعت ساختمان سازی از ماسه استفاده می گردد به این صورت که توسط ماسه ملات درست می کنند. اما نکته قابل توجه استفاده کردن از ماسه های غیر آهکی می باشد. همچنین چیدن آجر و یا ساختن دیوارها و استفاده در پی ساختمان و ساختن بتن از دیگر کاربرد های دیگر ماسه می باشد.
برای کفپوش کردن خانه با کاشی و سرامیک نیز باید از ماسه استفاده شود اما برای ساختن ملات باید دقت لازم را به خرج دهید تا از رس استفاده نشود زیرا جذب آب از ویژگی های رس می باشد و اگر ملات تا “۱ درصد” مشخص بدون آب باشد ملات آن محکم نمی شود.
ماسه بادی کویر
ماسه بادی کویر یکی از کم خاک ترین ماسه بادی های معدنی کشور می باشد. این ماسه بادی با توجه به ویژگی ها و مشخصات فنی آن نظیر: شوری بسیار کم، بدون خاک بودن، دانه بندی آن و … به عنوان ماسه بادی شیرین ممتاز شناخته می شود و کاربردهای بسیار زیادی دارد.
کاربرد ماسه بادی کویر
بدون خاک بودن این ماسه موجب شده است تا از این ماسه جهت زمین های ورزشی همچون: فوتبال ساحلی، والیبال ساحلی، فوتوالی، بسکتبال ساحلی، کشتی ساحلی و … مورد استفاده قرار گیرد . همچنین بدون خاک بودن آن علاوه بر موارد قبلی که ذکر شده، باعث می شود تا در ساختمان به عنوان ماسه بسیار با کیفیت برای بندکشی، ملات زیر کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار گیرد. در چند سال اخیر نیز با رایج شدن سیستم فری استایل در گاوداری ها، این ماسه برای سیستم فری استایل بسیار مناسب بوده و مورد استقبال قرار گرفته است.
همچنین به دلیل شوری بسیار کم این ماسه، این ماسه در بین کشاورزان به ماسه شیرین معروف شده و برای اصلاح خاک در کشاورزی و باغداری از جمله باغ های پسته مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است این ماسه کاربرد های صنعتی نیز داشته و در ریخته گری و سند بلاست مورد استفاده قرار می گیرد . از دیگر کاربرد های بسیار جالب این ماسه می توان به کاربرد آن در کافی شاپ ها برای تهیه قهوه اشاره کرد.
در ادامه انواع ماسه را بار دیگر با هم مرور می کنیم. به طور کلی ماسه را می توان بر اساس منبع، شکل ظاهری و اندازه دانه آن و کاربرد آن به دسته بندی های زیر تقسیم کرد:
ماسه طبیعی
ماسه هایی که به شکل طبیعی استخراج می شوند و هیچ گونه فعالیت اضافه ای روی آن ها انجام نمی شود را ماسه طبیعی می گویند. از نمونه های آن می توان به ماسه رودخانه ای و ماسه بادی اشاره کرد.
ماسه بادی
ماسه هایی که در نزدیکی سواحل یا دره های رودخانه ای دیده می شوند و از حرکت دهی توسط بادها ایجاد می شوند ماسه های بادی نام دارند. به دلیل نرمی ماسه باید و مقاومت کم آن، خرید ماسه بادی برای زمین های ورزشی مانند: فوتبال ساحلی، والیبال ساحلی و دیگر ورزش های ساحلی انجام می شود.
ماسه رودخانه ای
گونه ای دیگر از ماسه طبیعی که در بستر رودخانه ها یافت و استخراج می شوند.
ماسه شسته
ماسه شسته شده نوعی از مصالح ساختمانی به شمار می رود که از الک کردن ماسه طبیعی و شسته شدن به وسیله دستگاه کلاسیفایر حاصل می شود. خرید ماسه شسته در سایر شهر ها و استان های کشور، به طور معمول برای :
■ کاشت و قمه زنی
■ پرورش گیاهان
■ شل شدن خاک رس سنگین
■ بهبود سلامت چمن ها انجام می شود.
ماسه ۰۶
ماسه شکسته به طور عمده در سایز های مختلف تولید می شوند. یکی از آن ها سایز ۰۶ هست که سایز این نوع ماسه نیز گوشه تا ۶ میلی متر است. خرید “ماسه ۰۶” اغلب برای کاشی کاری، سنگ کاری، دیوار چینی صورت می گیرد.
ماسه ۰۴
ماسه شکسته ای که تا ۴ میلی متر سایز دارد ماسه ۰۴ نامیده می شود که تقریبا نرم ترین ماسه تولیدی در میان ماسه های متعارف هست و خرید ماسه ۰۴ هم برای مصارف کاشی کاری، سنگ کاری و دیوار چینی انجام می شود.
ماسه بادی کویر
این نوع ماسه ها به طور معمول کوچکتر از ۱.۵ میلی متر می باشند. از ویژگی های این ماسه می توان به ۲ مورد مهم آن اشاره کرد:
▪︎بدون خاک بودن
▪︎بسیار نرم بودن
کاربرد های زیادی از جمله کاربرد های عمده آن که در بندکشی است. اغلب اوقات برای ملات زیر کاشی و سنگ ازاین محصول استفاده می شود، زیرا برای این موارد استحکام بسیار بالایی دارد. در زمین های فوتبال ساحلی معمولا از ماسه بادی کویر استفاده می شود. در زمین مسابقات والیبال ساحلی معمولا از این ماسه استفاده می کنند. به دلیل نرم بودن و قابلیت بالایی که ماسه های بادی کویر دارند، معمولا در زمین بازی کودکان و مهد کودک ها استفاده می شود.
در سند بلاست ها از ماسه بادی کویر استفاده می شود. گاهی برای بهره وری بهتر از زمین های کشاورزی برای رشد گیاهان خاص از این محصول استفاده می شود. در ریخته گری برای بالا بردن کیفیت کار خود از آن استفاده می شود. یکی از موارد، فری استایل گاوداری های صنعتی است.
ماسه بادی معمولی
این ماسه دارای ابعاد کوچکتری از ۲ میلی متر می باشد. این ماسه در دسته ریزترین ماسه ها قرار دارد. این نوع ماسه می تواند در هر دسته از دسته های کویری، دریایی و معدنی قرار بگیرد و با توجه به آن دارای کاربر دهای مخصوص به خودش را داشته باشد. دارای انواع مواد معدنی و یک در صد خاکی در آن وجود دارد.
از این ماسه بادی های معمولی می توان در کاربرد های متفاوتی همچون پوشاندن روی لوله های تاسیساتی مانند آب و گاز استفاده کنید. در این دسته از ماسه ها، ماسه ای وجود دارد که به عنوان ماسه بادی ممتاز به فروش می رسد که در مقایسه با ماسه های معمولی خاک کمتری دارد. به همین دلیل در ملات های خاص و بندکشی ها استفاده می شود.
علت استفاده از ماسه در پروژه های عمرانی
همان گونه که در بالا اشاره کردیم، یکی از مهم ترین مصالحی که در هر پروژه عمرانی استفاده می شود، ماسه می باشد. این پروژه های عمرانی می تواند یک زیرسازی جاده باشد یا ساخت یک ساختمان که در همگی آن ها، باید از خاک های مناسب استفاده شود.
حال اینکه روش استفاده از خاک در هر پروژه با توجه به ساز و کار آن متفاوت است، به عنوان مثال در یک کار لازم است خاک را با سیمان یا در بعضی دیگر با آهک مخلوط کرد. در برخی موارد نیز، باید برای بهره وری بهتر از مصالح، از موارد افزودنی مانند مواد پلیمری و ماسه استفاده کرد. ماسه بادی نیز از موارد بسیار کاربردی است.
قیمت خرید روز هر تن ماسه بادی
ماسه بادی قیمت های متنوعی بسته به نوع ماسه دارد و طبق نیاز و نوع کار صنایع تولید و عرضه میشود.
قیمت هر تن ماسه بادی
به دلیل نوسانات بازار و تغییر قیمت لحظه ای محصولات، برای استعلام قیمت روز مصالح ساختمانی و ماسه بادی و همچنین مشاوره با کارشناسان مجرب مجموعه خوارزم سازه می توانید به وبسایت خوارزم سازه مراجعه کرده و یا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.