بازسازی نمای سیمانی نیازمند رعایت اصول و نکات ایمنی می باشد. ساختمان هایی با نمای سیمانی به مرور زمان و به خاطر نشست ساختمان و ایجاد ترک نیاز به بازسازی پیدا می کنند. ترک ها باعث می شوند که آب و رطوبت به داخل نمای سیمانی ساختمان نفوذ کنند و باعث از بین رفتن نمای ساختمان شوند.
نمای سیمانی از جمله نماهایی هستند که اگر فرسوده شوند به راحتی می توانیم آن ها را بازسازی کنیم. نمای سیمانی نیازی به تخریب ندارد و با صرف حداقل هزینه قابل بازسازی می باشد. در این مقاله سعی بر آن است که نحوه بازسازی نمای سیمانی ساختمان ها را بررسی کنیم. اگر نمای سیمانی ساختمان شما نیاز به بازسازی دارد، می توانید از کارشناسان خوارزم سازه راهنمایی های لازم برای انجام این کار را دریافت نمایید.
دلایل ایجاد ترک روی نمای سیمانی
ساختمان هایی که نمای آن ها از سیمان کار شده به دلایل مختلفی دچار آسیب شده و روی آن ترک هایی ایجاد می شود و نیاز به بازسازی پیدا می کنند. ترک هایی که روی نمای سیمانی ایجاد می شوند طبق جهت آن ها به سه نوع عمودی، افقی و مورب تقسیم می شوند. دلایل مختلفی باعث ترک خوردن نمای سیمانی می شود، از آن جمله:
- استفاده کردن از مصالح بی کیفیت: مصالح بی کیفیت باعث می شود ترک های بسیاری روی نمای سیمانی ایجاد شود.
- سپردن کار به نیروی غیر ماهر: نیروی غیر متخصص می تواند با مخلوط کردن نادرست سیمان و یا با سریع خشک کردن سیمان باعث ایجاد ترک روی نما شود.
- نشست پی ساختمان
- عوامل طبیعی مانند زلزله
روش بازسازی نمای سیمانی ترک خورده
بازسازی نمای سیمانی ترک خورده و فرسوده را به سه طریق می توان انجام داد:
۱. استفاده از طناب یا راپل
استفاده از طناب برای بازسازی نمای ساختمان غیر از آن که از ایمنی بالایی برخوردار است، هزینه اجرای آن پایین می باشد. در این روش کار بازسازی از سرعت بالای برخوردار است.
۲. استفاده از داربست
امروزه ابزارهایی که مربوط به ایمنی کار کردن در ارتفاع است، پیشرفت زیادی کرده از همین رو از داربست برای بازسازی نمای ساختمان کمتر استفاده می شود. نصب داربست غیر از آن که هزینه بالایی دارد، ممکن است برای شخصی که روی داربست قرار می گیرد و ساکنان ساختمان خطراتی ایجاد کند.
برای آشنایی با مراحل بازسازی رستوران کلیک کنید
۳. استفاده از بالابر کلایمر
برای نصب و استفاده از دستگاه بالابر کلایمر می بایست آن را اجاره کرد که هزینه اجاره آن ماهانه محاسبه می شود. استفاده از بالابر کلایمر سرعت بازسازی نمای ساختمان را پایین می آورد. اصولاً از دستگاه بالابر کلایمر برای سیمان کاری کنار ساختمان استفاده می شود.
مراحل بازسازی نمای سیمانی
یکی از بخش های بازسازی نمای سیمانی، بازسازی نمای ترک خورده است که انجام این کار نیازمند رعایت اصل و قواعد برطرف کردن ترک های نمای سیمانی می باشد. برای بازسازی ساختمان با نمای سیمانی می بایست مراحل زیر را طی نمود:
- مواد و مصالح سست را از بتن قدیمی و قسمت های ترک خورده جدا کرد.
- ترک ها را با استفاده از برس خشک، اسپری، واشر و یا شلنگ تمیز نمایید.
- بتن را مطابق دستورالعمل و اصول آن مخلوط کنید.
- بتن آماده شده را داخل ترک های دیوار قرار دهید.
- برای صاف کردن بتن از کاردک استفاده کنید.
- برس خشکی را روی سطح بتن بکشید.
متخصصان خوارزم سازه با کسب سال ها تجربه در حوزه بازسازی نمای ساختمان می توانند شما را در یافتن علت فرسودگی و ترک عمیق نمای سیمانی ساختمان و بازسازی اصولی آن یاری نمایند.
بازسازی نمای سیمانی از طریق رنگ آمیزی
در کنار فراهم نمودن تجهیزات و ابزار ایمنی برای رنگ کردن نمای سیمانی، باید به این نکته توجه کنیم که انتخاب نوع رنگ حائز اهمیت می باشد. بسیاری از کارشناسان بازسازی نمای ساختمان معتقد هستند که در بازسازی ساختمان هایی با نمای سیمانی بهتر است از رنگ های سیلیکونی و اکریلیک استفاده شود چون مصالح ساختمانی را به طور کامل پوشش می دهند.
ویژگی رنگ های به کار رفته به شرح زیر می باشد:
- مانع نفوذ باران و برف به داخل نمای ساختمان شود.
- در برابر نور خورشید از مقاومت بالایی برخوردار باشد.
- افزایش زیبایی نمای سیمانی ساختمان
- چسبندگی ، دوام و کیفیت رنگ انتخابی
- خاصیت الاستیک داشته باشد
مراحل رنگ آمیزی نمای سیمانی:
- نماشویی
- سمباده زنی نما
- زیرسازی و اجرای پرایمر نما
- رنگ زدن نمای سیمانی
برای آشنایی با طریقه بازسازی و ترمیم نمای ساختمان کلیک کنید
بازسازی نمای سیمانی از طریق آب بندی
اگر نمای سیمانی آسیب جدی دیده باشد و در ساختار کلی نما ایجاد مشکل کرده باشد نیاز به بازسازی اصولی داشته و می بایست از متخصصان حوزه بازسازی نمای ساختمان کمک بگیرید. در بازسازی ساختمان با نمای سیمانی از طریق آب بندی کارهای زیر صورت می گیرد:
- ابتدا سازه های فلزی و قسمت هایی که آسیب دیده با سازه های جدید جایگزین می شوند.
- سپس زیربنای نما تراز می شود که این کار از طریق ریختن بتن جدید در پی خانه انجام می شود.
ذکر این نکته ضروری است که می بایست فقط افراد متخصص در مورد این که بهترین گزینه برای بازسازی نمای سیمانی چیست، نظر بدهند. اگر می خواهید بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشید، می توانید از کارشناسان مجموعه خوارزم سازه راهنمایی بگیرید.
هزینه بازسازی نمای سیمانی
وقتی تصمیم به بازسازی نمای سیمانی می گیرد یکی از مواردی که مورد توجه قرار می گیرد، هزینه این بازسازی می باشد. برآورد هزینه بازسازی نمای سیمانی در سال ۱۴۰۳ به عوامل گوناگونی بستگی دارد و به راحتی نمی توان هزینه ای برای آن مشخص کرد. عواملی که بر میزان هزینه بازسازی نمای سیمانی اثرگذار می باشند، عبارتند از:
- حجم و متراژ بنایی که می خواهید بازسازی کنید در برآورد هزینه بازسازی نمای سیمانی اثرگذار است.
- مصالح و متریالی که در بازسازی نما به کار می برید در تخمین هزینه اثر می گذارد.
- در تخمین هزینه بازسازی نمای سیمانی می بایست دستمزد پیمانکار و کارگران را نیز محاسبه کرد.
- مورد دیگری که در برآورد هزینه بازسازی نمای سیمانی باید مدنظر قرار داد، مربوط به هزینه ایاب و ذهاب و جا به جا کردن بار می باشد.
- سبک و طرحی که برای بازسازی نمای سیمانی انتخاب می کنید نیز در تخمین هزینه اثرگذار می باشد چون مواد به کار رفته و روش اجرای هر سبکی متفاوت می باشد.
جهت کسب اطلاع از هزینه بازسازی ساختمان کلیک نمایید
بهترین شرکت بازسازی نمای سیمانی
یکی از بهترین شرکت های فعال در حوزه بازسازی نمای سیمانی ساختمان، مجموعه خوارزم سازه می باشد. شرکت خوارزم سازه از تیمی مجرب و متخصص تشکیل شده است که می تواند در زمانی کوتاه و با کیفیتی خوب کار بازسازی نمای سیمانی شما را به انجام برساند. این مجموعه در کنار برخورداری از گروه حرفه ای، نسبت به کار خود مسئولیت پذیر بوده و متعهد می شود که پروژه را در زمان تعیین شده با کیفیتی عالی به کارفرما تحویل دهد.
مجموعه خوارزم سازه از مصالح و لوازم مرغوب و با کیفیت استفاده می نماید. همچنین شرکت خوارزم سازه در تمامی مراحل انجام کار شفافیت داشته و کارفرما را در جریان روند انجام پروژه قرار می دهد زیرا برای مجموعه خوارزم سازه کسب رضایت مراجعین دارای اولویت می باشد. اگر می خواهید با نمونه کارها و سابقه خوارزم سازه در حوزه بازسازی نمای سیمانی آشنا شوید، می توانید به سایت خوارزم سازه سر بزنید و برای کسب اطلاع درباره نحوه بازسازی و دریافت لیست هزینه با کارشناسان خوارزم سازه در تماس باشید.
برای اطلاع از شرایط بازسازی ساختمان در تهران کلیک کنید
۱۲ ایده بازسازی نمای سیمانی
در بازسازی نمای سیمانی ساختمان ایده های مختلفی وجود دارد و با توجه به طرح مورد نظر می توان از انواع نمای سیمانی در بازسازی ساختمان استفاده کرد. مهمترین ایده ها برای بازسازی نمای سیمانی به شرح زیر می باشد:
۱. بازسازی نمای سیمانی به طریق سیمان سفید
در بازسازی نمای سیمانی می توان از ایده سیمان سفید استفاده کرد. در این روش ظاهر بنا را با ترکیبی از آب و سیمان سفید پوشانده و به ساختمان ظاهری یک دست و سفید می دهند. در استفاده از سیمان سفید باید دقت کرد که مواد از کیفیت خوب برخوردار باشد تا در گذر زمان نمای ساختمان سیاه نشود و ظاهری زشت پیدا نکند.
۲. بازسازی نمای سیمانی به طریق سیمان شسته
نمای بازسازی شده به طریق شسته از ترکیب کردن سیمان سفید با سنگ دانه های معدنی و رنگی به دست می آید. در این نوع از بازسازی نمای سیمانی ظاهر بنا زیبا به نظر می رسد و در کنار آن از استحکام کافی نیز برخوردار خواهد بود.
۳. بازسازی نمای سیمانی به طریق تخته ماله
این نوع بازسازی از قسمت تخته ماله و آستر تشکیل می شود و انجام این ایده نیاز به دقت و ظرافت دارد و می بایست از افراد ماهر کمک گرفت.
۴. بازسازی نمای سیمانی به طریق رنگی
در این نوع بازسازی از ترکیب رنگدانه و سیمان سفید استفاده می شود و این نماهای سیمانی چسبندگی بالایی دارند و در برابر نفوذ آب و نور خورشید مقاوم بوده و قیمت آن ها مناسب می باشد.
۵. بازسازی نمای سیمانی به طریق خراشی
این نوع بازسازی نمای سیمانی از ۳ لایه آستر، لایه ماله و لایه مصالح سنگی تشکیل می شود. در پایان کار از ماله مخصوصی برای ایجاد خراش روی نمای ساختمان استفاده می شود. این نوع روش در ایران زیاد مرسوم نیست.
۶. بازسازی نمای سیمانی به طریق آبساب
در این نوع بازسازی نمای سیمانی یک لایه آستر را با ملات سفید یا رنگی و سیمان ترکیب می کنند. در این روش ابتدا سطح لایه را خیس کرده و برس می زنند و لایه نهایی را تا زمانی که صیقلی شود، سنباده می زنند.
۷. بازسازی نمای سیمانی به طریق رومی
در این نوع بازسازی نمای سیمانی عمدتاً متریال سنگ به کار گرفته می شود که جزء مصالح ساختمانی گران قیمت می باشد. از مصالح دیگری که با قیمت کمتر در این روش به کار گرفته می شود، نمای سیمانی می باشد. در این نوع بازسازی ابتدا سیمان سفید به کار می رود و سپس المان های رومی بر روی آن ایجاد می شود.
۸. بازسازی نمای سیمانی به طریق تگرگی و ماهوتی
این ایده بازسازی نمای سیمانی از ترکیب کردن سیمان با خاک سنگ، پودر سنگ و ملات سیمان به دست می آید. این ایده به روش پاششی اجرا می شود. تفاوت تگرگی و ماهوتی در ابعاد دانه های آن ها می باشد. اگر ابعاد دانه ها درشت باشد، نمای سیمانی تگرگی خواهد بود و اگر ریز باشد ماهوتی خواهد بود.
۹. بازسازی نمای سیمانی به طریق چکشی
در این نوع نمای سیمانی دو لایه از مواد را روی هم اندود می کنند. در این روش لایه اول به ضخامت ۲ متر را روی دیوار گذاشته و بعد از آن لایه دوم به ضخامت ۱.۵ را قرار می دهند.
۱۰. بازسازی نمای سیمانی به طریق مدرن
در بازسازی نمای سیمانی به طریق مدرن از المان های ساده استفاده می شود و به همین خاطر در ساختمان هایی با کاربری های تجاری، اداری، مسکونی و ویلایی کاربرد دارد.
۱۱. بازسازی نمای سیمانی به طریق طرح سنگ
در این نوع بازسازی نمای سیمانی که از طرح سنگ استفاده می شود مقاومت بنا بالا می رود و نسبت به نمای سنگ قیمت ارزان تری دارد.
۱۲. بازسازی نمای سیمانی به طریق طرح چوب
در بازسازی نمای ساختمان به شکل طرح چوب نیز مقاومت نمای سیمانی ساختمان بالا بوده و در کنار آن هزینه اجرا پایین می باشد.
خلاصه مقاله بازسازی نمای سیمانی
بازسازی نمای سیمانی به دلایل گوناگونی صورت می گیرد. از جمله این دلایل این است که به خاطر جابه جایی های صورت گرفته در زمین ممکن است به نمای سیمانی آسیب برسد و یا این که از نیروی که تجربه کافی در حوزه ساختمان ساری نداشته، کمک گرفته ایم و آن ها به خاطر طراحی و اجرای نادرست پروژه، باعث آسیب به نمای سیمانی شده اند و یا این که از مصالح نامرغوب استفاده کرده اند.
باید در نظر داشت برای آن که بازسازی نمای سیمانی به درستی و طبق اصول و قوانین بازسازی ساختمان صورت بگیرد، می بایست از متخصصین این حوزه کمک گرفت. بهتر است از کسانی کمک بگیرید که سال ها در حوزه بازسازی نمای ساختمان تخصص داشته و می تواند با استفاده از بهترین مصالح و به طور اصولی کار بازسازی نمای سیمانی شما را بر عهده بگیرند.
چنان چه قصد بازسازی نمای سیمانی ساختمان خود را دارید و می خواهید از هزینه و طریقه انجام این کار اطلاع یابید، می توانید با شماره تماس موجود در سایت خوارزم سازه با کارشناسان ما در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
برای دانلود فایل pdf بر روی لینک کلیک کنید