ماسه شکسته دو بارشور از خرد كردن سنگ های متراكم همچون گرانيت و به شکلی مصنوعی تهیه می گردد. دانه های ماسه شکسته تيزگوشه می باشند و دارای سطوح بسيار خشنی هستند، به همین جهت برای ساخت بتن مناسب است. شرکت خوارزم سازه نمایندگی فروش مستقیم مصالح ساختمانی و ماسه شكسته به قیمت روز کارخانه و همچنین کیفیت عالی در تهران می باشد و نیز توسط وبسایت خود امکان خرید آنلاین در تمام مناطق کشور و همچنین شرایط خرید آسان را برای شما مصرف کنندگان گرامی فراهم آورده است.
ماسه شكسته و شن
ماسه ها و شن ها از تجزيه كانی های مقاومی مانند كوارتز به وجود می آيند. از ماسه براي تهيه انواع ملات سیمان، بتن، آجر ماسه آهكی و … استفاده می كنند. در صنعت ساختمان نیز به دانه هایی که دارای قطر ۲ الی ۰/۰۶ میلیمتر می باشند، ماسه گفته میشود. ماسه ها بر پایه منبع تهيه آن ها دارای چند دسته می باشند:
● منظور از ماسه” ۰۴ و ۰۶” یعنی اینکه بزرگ ترين قطر سنگدانه به ترتيب از ۴ ميلي متر و ۶ ميلي متر بيشتر نباشد.
● ماسه یک بار شور یا فیلر اغلب اوقات برای ساخت ملات به کار برده می شود.
● ماسه دو بار شور به جهت خاک کمتر در ساخت بتن مورد استفاده قرار می گیرد.
● ماسه خاکی نیز در ساخت ملاتهای خاص کاربرد دارد.
ماسه شکسته و شن به علت تیز گوشه بودن و اصطکاک داخلی بالا در میان دانه ها، لغزندگی مناسب را به روی همدیگر ندارند اما دانه های شکسته به جهت همین اصطکاک داخلی زیاد و تیز گوشه بودن در راه سازی به ویژه در قسمت روسازی راه بیشتر مورد مصرف دارند. در بتن ریزی اگر از مصالح شکسته استفاده گردد، باید دقت بیشتری برای جا به جایی بتن در قالب و پر کردن تمام زوایای آن به عمل آورد ولی در این نوع مصالح قطعه ریخته شده در شرایط مساوی دارای مقاومت فشاری و کششی بیشتری نسبت به شن و ماسه طبیعی می باشد.
اندازه ماسه شكسته
به دانه های ریز ماسه بادی، به دانه های درشت تر ماسه و همچنین برای دانههای درشت تر شن و قلوه سنگ، پاره سنگ، تخته سنگ، صخره و غیره میگویند. در صنعت ساختمان سازی به دانه های سنگی که قطر آن در حدود ۲ میلی متر و یا کمتر از آن باشد ماسه میگویند و به دانه های سنگی که قطر آن از دو میلی متر بزرگ تر باشد، شن نخودی و به دانه های بزرگ تر از ۶ میلی متر شن میگویند.
در حالت کلی، بهترین دانه بندی برای ماسه به این گوته است که قطر ۳۳ درصد دانه های آن بین ۰/۰۸ میلی متر تا ۵/۰ میلی متر و ۳۳ درصد دانه های آن بین ۵/۰ میلی متر تا ۱ میلی متر و بقیه دانه های آن بین ۱ میلی متر تا ۲ میلی متر باشد.
تفاوت شن، ماسه شكسته و طبیعی
با در نظر گرفتن اینکه شن و ماسه طبیعی از روی هم غلطیدن تکه های سنگ در اثر جریان آب رودخانه ها و خرد شدن آن ها تولید می شود و ممکن است راهی طولانی را با سنگ های دیگر در بستر رودخانه طی نماید (به طور تقریبی قطعه سنگ های درشت تر همچون آسیاب ساچمه ای نسبت به قطعات ریزتر عمل می کنند) در نتیجه دانه های شن و ماسه حاصل از جریان آب رودخانه گرد گوشه بوده در صورتی که دانه های شن و ماسه شکسته تیز گوشه است. دانه های گرد گوشه به دلیل اینکه سطح آن ها صیقلی شکل است، دارای اصطحکاک داخلی کمتر و در نتیجه بهتر به روی هم می لغزد و در نتیجه در ملات های ماسه سیمان بهتر زیر ماله بنا شکل می گیرند و زیر آجر یا فرش موزائیک یا فرش سنگ پهن می شوند و در بتن ریزی نیز بر روی یکدیگر لغزیده و حجم قالب را پر می نمایند.
این در حالتی است که شن و ماسه شكسته به علت تیز گوشه بودن و اصطحکاک داخلی بالا بین دانه ها، دارای لغزندگی مناسب به روی هم نیستند. اما دانه های شکسته به خاطر همین اصطحکاک داخلی زیاد و تیز گوشه بودن در راه سازی به ویژه در قسمت روسازی راه بیشتر مورد مصرف قرار می گیرند. اگر از مصالح شکسته در بتن ریزی استفاده گردد، به منظور جا به جایی بتن در قالب و پر کردن تمام زوایای آن باید دقت بیشتر به عمل آورد ولی در این نوع مصالح قطعه ریخته شده در شرایط یکسان دارای مقاومت فشاری و کششی بیشتری نسبت به شن و ماسه طبیعی می باشد.
شن و ماسه طبیعی دارای مواد اضافی فراوانی از جمله چوب و سایر مواد آلی می باشد که تمامی آن ها برای قطعات بتنی و ملات مضر است و مهم تر از همه شن و ماسه طبیعی به مقدار زیادی دارای دانه های ریزتر می باشد که در اصطلاح به آن خاک گفته می شود. اگر درصد این دانه های عبوری از الک ۲۰۰ میکرون با توجه به نوع بتن مطابق استاندارد ملی از ۳ یا ۵ درصد در ماسه زیادتر باشد، به حالت فیلم نازکی روی دانه را پوشش می دهد و مانع از متصل شدن آن با سیمان و در نتیجه با دانه های مجاور می گردد که این خود باعث ضعیف شدن قطعه بتنی خواهد شد.
مواد اولیه شن و ماسه
مواد اولیه از معدن مخلوطی متشکل از شن و ماسه که از ته نشینی آبرفت های رودخانه ای طی سالیان متمادی حاصل شده است، برداشت شده و طی فرآیند های شستشو، خردایش و دانه بندی به محصولاتی همچون:
● ماسه طبیعی
● ماسه شكسته
● ماسه شكسته شسته ویژه
● ماسه کفی شکسته
● شن طبیعی (گراول)
● شن شکسته
● بیس و … تبدیل می گردند.
منابع شن و ماسه شن و ماسه طبیعی و شن و ماسه شکسته می باشد. وبسایت شرکت خوارزم سازه با هدف توزیع محصولات شن و ماسه با کیفیت بالا و قیمت مناسب به صورت آنلاین عرضه می نماید.
ماسه ملاتی
عمده ترين ماسه ها که در کارخانه هاي تهيه شن و ماسه تولید می شوند، صرف تهیه بتن مي گردند و قسمت کمتر آن صرف تهيه ملات مي گردد. متفاوت بودن بزرگي دانه هاي مصرف شده در ملات با توجه به ضخامت ملاتي که زير فرش موزائيک يا سنگ و يا روي آجر چيني ديوار مي کشند متغیر است. به عنوان مثال براي مصرف ملات در آجر چيني به صورت گري بزرگ بزرگترين دانه مصرف شده در ملات مي تواند تا ۶ ميلي متر هم باشد اما باري آجر چيني در نماسازي که ضخامت ملات در حدود ۸ ميليی متر است، بزرگ ترين دانه هاي مصرف شده نمي تواند از حدود ۴ ميلي متر بيشتر باشد.
در هر صورت بزرگي بزرگ ترين دانه ماسه براي ملات و نماسازي نبايد از نصف کلفتي لايه ملات که روي آجر مي کشند، بيشتر باشد و براي دوغاب پشت کاشي کاري و سنگ کاري نيز بايد از دانه هاي ريزتر استفاده گردد تا اين دانه ها بتوانند همراه دوغاب سيمان به داخل بدنه سنگ با سيمان نفوذ کرده و موجب چسباندن آن به ديوار شود. لازم به ذکر است که دانه هاي درشت تر با توجه به خاصيت مکندگي سنگ و کاشي به داخل آن نفوذ نمي کند.
هوا چیزی در حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد حجم ماسه هاي ملاتي را تشکيل مي دهد که بخشی از اين هوا بايد بعد از مخلوط شدن ماسه با سيمان توسط گرد سيمان اشغال شده و در نتيجه وزن مخصوص ملات بالا رود و موجب يکپارچه شدن ملات و آجر روي آن گردد. اگر میزان ريزدانه هاي داخل سيمان یا همان خاک از مقدار معيني بيشتر باشد یعنی چیزی در حدود ۳ الی ۴ درصد، اين ريزدانه ها دور دانه هاي ماسه را گرفته و مانع آن مي شود که دور دانه با سيمان گرفته شده و به دانه مجاور بچسبد در نتيجه باعث پوکي ملات مي گردد.
گرچه همان گونه که به آن اشاره شد، ماسه شسته و مناسب براي ملات به نسبت ماسه اي که داراي ريزدانه بيشتري باشد، کمتر شکل پذير بوده و پهن کردن آن روي ديوار با زير فرش کف احتياج به نيروي بيشتري دارد و در نتيجه اين ماسه شكسته مورد قبول کارگران ساختماني واقع نمی شود. بنابراین براي مصرف اين دسته از ماسه ها کارگران ساختماني از سيمان بيشتري استفاده مي نمايند تا کمبود ريز دانه هاي ملات را به واسطه سيمان تأمين نموده و ملات شکل پذيرتري تهیه شود.
انواع ملات
۱) ملات ماسه سيمان:
از مرغوب ترين نوع ملات این نوع ملات در ساختمان مي باشد که بايد با ماسه شکسته و يا ماسه رودخانه اي کاملاً شسته تهيه شود. مقدار مصرفی سيمان در اين نوع ملات بين ۳۰۰ الي ۶۰۰ کيلو گرم در متر مکعب مي باشد، چرا که سطح مخصوص ماسه استفاده شده نسبت به شن و ماسه در بتن بيشتر بوده و از سوی دیگر سيمان بايد همچون قشر نازکي دور تمام دانه ها قرار گرفته و موجب چسبیده شدن آن ها به همدیگر گردد. بنابراین میزان سيمان مصرفي در ملات بيشتر از مقدار سيمان مصرفي در بتن مي باشد. از اين ملات مي توان در بیشتر بخش های ساختمان استفاده نمود.
۲) ملات ماسه سيمان آهک:
ماسه اين نوع ملات مي تواند از نوع ماسه رودخانه اي بوده و چند درصدي هم خاک داشته باشد. براي ساختن اين ملات بايد در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کيلو گرم سيمان و ۱۵۰ تا ۲۰۰ کيلو گرم آهک در متر مکعب ماسه مصرف نمود.
اين ملات بيشتر در ديوار سازي و آجر کاري به کار گرفته می شود. گرچه اين ملات را به دليل وجود آهک نمي توان براي مکان هايي که با قير در تماس مي باشد مصرف نمود چرا که آهک قير را فاسد مي نمايد.
۳) ملات دوغاب سيمان:
اين نوع ملات به دو صورت ساخته مي شود:
■ بدون به کار بردن ماسه
■ با استفاده از ماسه
ابتدا سيمان را به میزان مورد نیاز تهيه کرده و اگر زبر بود، آن را از الک ريز مي گذرانند. در ادامه ظرفي از آب پر کرده، سپس با استفاده از کمچه سيمان را کم کم وارد آب کرده و با تکه چوبي آن را به هم مي زنند. به قدری اين کار را ادامه مي دهيم تا ملات حالت دوغاب به خودگرفته و از اين ملات بيشتر براي درزبندي و مسدود کردن سوراخ هاي ريز حوضچه ها، استخر، رويه کارهاي سيماني دوغاب ريزي بين آجر و … استفاده مي شود.
طريقه دوغاب ماسه سيمان نیز شبيه دوغاب بدون ماسه می باشد با اين تفاوت که در اين جا به اندازه مقدار سيمان مصرفي از ماسه خيلي نرم که از الک عبور داده ايم استفاده می کنیم. ابتدا ماسه و سيمان را خوب به طور کامل خشک کرده و سپس کم کم وارد آب کرده و به هم مي زنيم تا ملات دوغاب ماسه سيمان تهیه گردد.
۴) ملات سيمان با ماسه دريا :
اين نوع از ماسه را که در کنار ساحل دريا می توان يافت، نه از جنس ماسه معمولي بلکه از جمع شدن پوسته آهکي موجودات و جانوران دريايي مانند: حلزون ها، خرچنگ ها و صدف هایی که بعد از نابود شدن آن ها توسط امواج دريا به کناره ساحل آورده شده و با گذشت زمان خرد و شکسته و فرسوده شده و تبديل به ماسه آهکي ريز مي شود که حتي سطح آن ها به اندازه ي کمتر از ۱/۱۰۰ ميلي متر مي رسد.
اين ماسه در نوع خود يکي از ماسه هاي مرغوب به شمار مي رود زيرا خاک ندارد و به واسطه آب دريا شسته شده و گل و لاي آن ها گرفته مي شود. تنها ایرادی که به آن می توان گرفت، اين است که به دلیل وجود نمک هاي حاصل از آب دريا اين ماسه داراي نمک بوده و شور مي باشد و براي استفاده ازآن باید به وسيله آب آن را شست تا نمک هاي آن گرفته شود و سپس با سيمان مخلوط نمود.
به این طریق مي توان يکي از بهترين ملات هاي سيماني را تهيه کرد که به منظور اندود کاري سطوح ساختمان، صيقل کاري و حتي براي عايق بندي پشت بام از آن استفاده مي شود. مقداري سيمان مصرفي براي اين نوع ملات ۲۵۰ تا ۵۰۰ کيلو گرم بسته به نوع کار در متر مکعب مي باشد.
نحوه بهدست آمدن آن نیز به اين می باشد که ابتدا مقداري معين سيمان را روي ماسه ريخته و سپس آن قدر آن را ورز مي دهند تا خوب مخلوط شود. بعد از آن به شکل حوضچه گردي در آورده و وسط آن آب ريخته مي شود و پس از چند دقيقه به حال خود نگه مي داريم تا آب جذب شود. حال توسط بيل مخلوط مي کنيم تا ذرات سيمان خوب به تمام سطوح ماسه چسپيده و به شکل خمير در آيد و سپس آن را مورد استفاده قرار مي دهيم.
۵) ملات بتن:
بتون يک نوع مصالح ساختماني و در واقع ملاتي مصنوعي است که از ترکیب شن و ماسه و سيمان و آب تشکيل مي گردد. بنا به اهميت و جايگاه اين مصالح که امروزه در اکثر کارهاي ساختماني و سازه هاي مختلف به کار مي رود. در مجموع ملات هايي که در آن سيمان به کار رفته، پس از مصرف بايد تا چند روز حداقل ۳ الي ۴ مرتبه آب پاشي نمود تا به يکباره ملات خشک نگردد و به اصطلاح نسوزد، چرا که در غير اين صورت به سرعت آب ملات خشک می گردد و در نتيجه فعل و انفعالات شيميايي سيمان جهت سخت شدن ملات متوقف شده و به شکل جسمي جدا از هم در مي آيد که به آن ملات سوخته مي گويند.
هيچ يک از ملات ها به ویژه ملات هاي سيماني نبايد در حرارت هاي کمتر از صفر درجه مصرف گردد، چرا که در اين صورت آب موجود در ملات يخ بسته و فعل و انفعالات شيميايي در سيمان انجام نمي شود در نتيجه ملات خودگيري خود را انجام نداده و سخت نمي شود. در خصوص مصرف سيمان امروزه در اغلب کارهاي ساختماني جهت اجراي ساختمان از اين مصالح بسیار استفاده مي شود. در کل مي توان گفت کمتر جایي از ساختمان وجود دارد که از سيمان استفاده نگردد. در ادامه نیز به برخی از مصارف سيمان در ساختمان اشاره مي شود:
▪︎ اجراي کارهاي بتوني
▪︎ اجراي بتون مِگر که براي تسطيح کف پي و جلو گيري از تماس مستقيم بتون اصلي با خاک به کار مي رود
▪︎ سفت کاري ساختمان
▪︎ قشر ماسه سيمان زير و روي عايق بندي پي ملات بين آجر چيني
▪︎ پر کردن فضاي خالي زير صفحه ي بيس پليت
▪︎ ساخت بالشتک بتوني يا زير سري تير آهن سقف
▪︎ اندود کاري ديوارها
▪︎ کف سازي
▪︎ چسباندن کاشي و سراميک
▪︎ شيب بندي بام
▪︎ نما کاري سيماني
▪︎ ساخت تيرچه و مصالح ساختماني
▪︎ کُرم بندي
▪︎ نصب سنگ قرنيز
▪︎ پر کردن درز بين آجرنما و مصارف ديگر
قیمت ماسه ملاتی
ماسه ملاتی قیمت های متنوعی بسته به نوع ماسه دارد و طبق نیاز و نوع کار صنایع تولید و عرضه میشود.
قیمت هر تن ماسه شکسته
به دلیل نوسانات بازار و تغییر قیمت لحظه ای محصولات، برای استعلام قیمت روز مصالح ساختمانی و ماسه شكسته و همچنین مشاوره با کارشناسان مجرب مجموعه خوارزم سازه می توانید به وبسایت خوارزم سازه مراجعه کرده و یا با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
09308424173